petak, 12. kolovoza 2016.

TORTA VRHUNSKOG OKUSA…U RESTORANIMA ĆE VAM PRVO NJU PREPORUČITI

549d3628-d994-426d-a9c2-1a625c338451-bijeli-egipat-690x480

Sastojci:
– 3 bjelanjka
– 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka
– 4 žlice šećera
– 1 žlica brašna
Fil 1:
– 0,7dcl mlijeka
– 10 žlica šećera

– 2 burbon vanilina šećera
– 9 žutanjaka
– 8 žlica gustina
– 80gr. margarina
– 200gr. bijele milka cokolade
– 1,5dcl vrhnja za šlag
Fil 2:
– 3,5dcl vrhnja za šlag
– 2 žlice šećera u prahu
– 50gr. dukatele (sirnog namaza)
– potrebno jos
– 100gr. prženih krupno sjeckani lješnjaka

Priprema:
Za biskvit:
– kalup promjera 24 cm, obložiti alu folijom i sipati smjesu.
– napraviti tri ovakva biskvita…..(znači sve skupa vam treba 9 bjelanjaka)
Za prvi fil:

zakuhati 0,5 l. mlijeka sa šećerom. u preostalih 0,2 l. umutiti gustin, vaniliju i žutanjke….kad mlijeko prokuha….sipati smjesu i mješati…paziti da ne zagori, kad se zgusne, dodati izlomljenu čokoladu, promješati i skinuti s vatre i ohladiti. u hladno dodati margarin i izrađeno vrhnje za šlag
Za drugi fil:
vrhnje izraditi, dodati šećer i dukatelu.
prvu koru staviti na tacnu, mazati sa trećinom prve kreme, pa sa trećinom druge kreme, posuti sa poprženim lješnjacima….postupak ponoviti još dva puta……meni je ostalo kreme pa sam cijelu tortu premazala s njom.
što se tiče dekoracije….samu čokoladu istopite u mikrovalnoj…meni je za ovu tortu bilo dosta 200 gr. čokolade…..istopljenu čoksu tanko razvucite po pek papiru i stavite u hladnjak da se malo stegne…..izvaditi dok nije skroz tvrda i nožem oblikovati željeni oblik, vratiti da se do kraja stegne, i lagano poslije čokoladu odvojiti od papira i ukrašavati s njom….

Nema komentara:

Objavi komentar