četvrtak, 18. kolovoza 2016.

ROZI DUNAV



Valovi Dunava u klasičnoj kombinaciji sa višnjama, ali drugačijom kremom i glazurom od bijele čokolade. Slično ali raztličito, meni odlično, vizualno još i ljepše.

SASTOJCI
Biskvit
• 4 jaja
• 175 grama šećera
• 175 ml ulja

• 1 vanili šećer
• 175 ml toplog mlijeka
• 360 grama brašna
• 2 čajne žličice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 1 žlica kakaa
• 1 žlica mlijeka
• 1 tegla kompota od višanja



Krema
• 400 ml soka od višanja
• 1 puding od vanilije
• 200 grama šećera
• 200 grama maslaca ili margarina

Glazura
• 200 grama bijele čokolade
• 4 žlice ulja

PRIPREMA
Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte ostale sastojke, osim kakaa i žlice mlijeka.
Dvije trećine smjese prelijte u brašnom namazan i posut protvan veličine 20×30, a u ostatak smjese dodajte kakao i žlicu mlijeka.

Ostatak crne smjese lagano izlijevajte po žutom dijelu, s time da ne morate koristiti žlicu, već po redu polako iz posude lijevate.
U smjesu lagano položite višnje iz kompota.
Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.

Sok od kompota nadopunite vodom do 4 dcl, pa u njemu sa šećerom zakuhate puding, kao da kuhate normalni puding, pa u ohlađeno žlicu po žlicu dodajte izmiksani margarin.

Nakon što je kolač pečen premažite ga kremom.

Bijelu čokoladu rastopite, pa dodajte 4 žlice ulja, i prelijte po kolaču, pa dobro ohladite.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar