nedjelja, 4. prosinca 2016.
MOJE ŠUBARE SA PETIT KEKSOM
Sastojci
500 gr.petit keksa,
1 margarin,
1 solja secera,
1 solja kokosa,
1 solja mljevenih oraha,
kakaa po zelji,
malo mlijeka
glazura:
cokolada za kuhanje,
3kasike ulja
Priprema
1 Moje šubare
Izmljeti keks,dodati mu sve ostale sastojke,mijesati masu i po malo dodavati mlijeka(pazite sa mlijekom da ne stavite previse,budu mljeckavi).
2 Smjesu utiskivati u kalup za cijedjenje limuna,unutrasnji dio,tako oblikovati sijencad.
3Moje šubare
Cokoladu otopiti sa uljem,ako je gusta dodati malo mlijeka,sijencad umakati u cokoladu…gotova sijencad staviti u frizider da se stegnu!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar