petak, 19. kolovoza 2016.

ZA OSVJEŽENJE U OVE LJETNE DANE: KEKS MALINE





SASTOJCI
BISKVIT
• 4 jaja
• 4 žlice šećera
• 4 žlice brašna
• 1 žlica ulja
• 1 prašak za pecivo (može i bez)

MALINASTA KREMA
• 3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije a 2 od malina)
• 3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
• 1/2 l vode
• 750 g malina (svježe ili smrznute)



BIJELA KREMA
• 600g vrhnja za šlag
• 1-2 jogurta čvrsta
• soka limuna (po želji)
• šećera u prahu (po želji)
• 1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)

OSTALO ZA UKRAS
• petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
• malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
• svježih malina koliko i keksa
• listići mente

PRIRPEMA
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo.
Peći dok ne porumeni na oko 180°C.
Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.

Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.

Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije.
Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.
prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu. Tadaaa gotovo 🙂

Recept je za oko 35 komada, ja sam radila duplo manju smjesu pa je ispao malo viši kolač i točno 12 komada.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar