Sastojci 2 osobe
300 g šampinjona
3 do 4 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
60 g krem sira
1 kašičica svežih začinskih biljčica ( peršun,bosiljak, vlašac )
po ukusu so i biber
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- box -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-8016267436630231"
data-ad-slot="2175548500"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Priprema
1.
Kad kupujete šampinjone, birajte da su vam svi iste veličine, najbolje manje...ja sam moje kupila već zapakovane i neki su bili veći.
Očistiti šampinjone ( nekad sam ih čistila sa mokrim kuhinjskim papirom,ali sam počela da ih perem, znam da su na taj način čistiji ) odseći im drškice i osušiti ih od viška vode.
Beli luk očistiti i sitnije iseckati.
2.
U dublji tiganj sipati ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi dodati šampinjone i sitnije seckan beli luk i pržiti i mešati dok šampinjoni ne ispuste svoju tečnost, ako se desi da šampinjoni ne ispuste svoju tečnost dodati oko 50 ml temeljca ili mleka a može i voda,skloniti sa ringle i dodati krem sir, koji ste isekli na kockice, vratite na ringlu i mešajte dok vam se krem sir ne sjedini sa tečnošću koja je u tiganju.
( sklanjamo sa ringle da se sir ne bi zgrudvao )
3.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju dodati sitno iseckane sveže začinske biljkice.
Poslužiti toplo.
4.
Prijatno!!!!!
izvor :collinarka<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- box -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-8016267436630231"
data-ad-slot="2175548500"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Nema komentara:
Objavi komentar