Sastojci
1 kora
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
1 kasikica prasak za pecivo
2 kora
6 jaja
6 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike kakao
1 kasikica praska za pecivo
za crtanje
boje po zelji
kesa
1l mleka
150g secera
8 kasika gustina
2 pudinga od vanile
250g margarina ili maslaca
100g cokolade zakuvanje
50g kokosa
rum
Priprema
1.
Prvo skuvati fil da se ohladi, dok se vi zabavljate sa korom. Skuvati puding umucen sa gustinom i secerom, dok je jos vruc podeliti na dva dela, u jedan staviti kokos a u drugi deo cokoladu i rum, dobro izmesati da se cokolada otopi.Ostaviti da se ohladi.
2.
Za pvu koru dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati brasno i pecivo.Odvojte 3-4 kasike smese, ja sam dodala za cvetice kakao i crvenu za sredinu cveta. Posto kod mene nema da se kupe kese za dekoraciju, ja sam uzela kesu za zamrzivac, napunila smesom, odsekla vrh i tako njome crtala, nije najpreciznije, ali bolju kesu nemam. Ja sam odoka crtala, a kad bi nesto lepse crtali, najbolje istampati neke motive pa staviti ispod papira za pecenje i tako olaksati crtanje.
3.
Kad ste iscrtali, stavite na jedan minut u rernu koju ste vec ugrejali na 180 ,izvaditi pleh i zatim sipati polako smesu, lepo da sve pokrije cvetice, vratiti da se kora ispece. Kad se ispekla, skinuti polako papir za pecenje i zaviti rolat u suvu krpu, ostavit da se ohladi. Tako napraviti i drugi rolat, stim pre nego sto stavite kako uzmite isto 3-4 kasike testa za crtanje, pa onda umutite kakao, isti postupak crtanja kao i u prvom rolatu.
4.
Uzeti margarin i podeliti na dva dela, umutiti svaku polovinu u filove. Razmotati beli rolat i nafilovati cokoladnim filom, a braon rolat sa zutim filom.
Posluživanje
Uz kaficu ili neki drugi napitak je odlican, prijatno.
izvor:coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar