četvrtak, 18. kolovoza 2016.
COKOLADNO LEDENO NEBO
Brzo, kremasto, socno i cokoladno..ovakvih recepata ovde ima puno, moj se mozda razlikuje u nijansama, no koji god da probate, verujem, necete se pokajati
SASTOJCI
Kora
• 5 belanaca
• 5 kasika secera
• 5 kasika brasna
• 1 prasak za pecivo
• 1,5 dcl mleka (za prelivanje kore)
Fil
• 8 dcl mleka
• 10 kasika secera
• 5 zumanaca
• 2 pudinga od cokolade
• 125 gr margarina
• slag ili slatka pavlaka
PRIPREMA
Belanca cvrsto umutiti sa malo soli, dodati kasiku po kasiku secera, dobro umutiti, zatim dodati pomesano brasno sa praskom za pecivo, to kratko i na najmanjoj brzini izmiksirati. Sipati smesu u namascen i pobrasnavljen pleh velicine 22×30, ili slican, i peci na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Kora se vrlo kratko pece, nekih 8-10 minuta, treba da ostane bela. Izvaditi koru, izbockati blago viljuskom i odmah preliti sa hladnim mlekom.
Fil
Pomesajte zumanca sa pudinzima i dodajte vrlo malo mleka, samo da razbijete grudvice, a ostatak mleka stavite sa secerom da provri. Kada to mleko provri, prelijte tako vruce preko zumanaca i pudinga samo malu kolicinu provrelog mleka, cisto da se zumnaca ne “sokiraju” i skuvaju od toplote, pa tako mlaka zumanca i puding sipajte u provrelo mleko i kuvajte na umerenoj vatri dok se dobro ne zgusne. Ja odmah u vruce dodam margarin i mesam da se otopi. Vrucu smesu prelijte odmah preko kore i ostavite u frizideru da se dobro ohladi. Od gore stavite slag, kolicina po zelji..kako se da videti, ja sam, opet, malo preterala :)!
POSLUZIVANJE
Kolac je jako osvezavajuc i lagan, kremast poput sladoleda. Odlican za ove toplote :)!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar