Sastojci 5 osoba
za podlogu
7 punih kasika mljevene plazme
2 kasike kokosa
2 kasike mljevenog secera
2 kasike istoljenog putera
mango
1 zreli mango
sok 1 limuna
1 -2 kasike secera
1 kasicica zelatine fix
mouse od bijele cokolade
1 zumance sobne temperature
10 gr secera
100 ml mlijeka
220 gr bijele cokolade
250 ml umucenog slaga
1/2 kesice zelatine fix
ostalo
5 desertnih prstenova
kokos
Priprema
1.
Na tacnu staviti papir za pecenje i poredati desertne prstenove.Mango oguliti i isjeci na komadice,dodati limunov sok i 1-2 kasike secera i ispirirati stapnim mikserom.U posudicu za led,u 5 kockica sipati kasikicom mango pire i smrznuti da dobijete 5 ledenih kockica manga.U ostatak pirea umijesati kasicicu zelatine fix i ostaviti na stranu.
2.
Za mouse zumance i 10 gr secera pjenasto umutiti pa muteci mikserom lagano sipati zagrijano mlijeko.Sve zajedno vratiti u serpicu i lagano zagrijati do tacke vrenja i kuhati 1 min da se malo zgusne.Skloniti sa vatre,dodati nasjeckanu cokoladu i izmijesati da se istopi.Smjesu potpuno ohladiti.Slatko vrhnje cvrsto umutiti u slag sa zelatinom fix.U umucen slag dodati ohladjenu kremu od bijele cokolade i lagano izmijesati.
3.
Za podlogu od keksa sve sastojke staviti u zdjelu,izmijesati i rasporediti u 5 prstenova i dobro utisnuti kasikom.Preko podloge od keksa staviti 2 kasike mousa od bijele cokolade i u sredinu utisnuti po 1 kockicu smrznutog mango pirea i preko staviti opet mouse od bijele cokolade.Smjesu fino izravnati i preko staviti mango pire pomijesan sa zelatinom fix.Ostaviti u frizider 5-6 sati.Da bi tortice lakse izvadili iz prstenova,prstenove mozete obloziti prozirnom folijom ili tankim nozem lagano odvojiti od stranica prstenova i onda ih lagano izvaditi napolje.Posuti kokosom.
IZVOR:coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar