četvrtak, 18. kolovoza 2016.

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA BEZ JAJA



Biskvit za ovaj kolač je bez jaja, malo je neobičnog okusa, spoj jagoda, pudinga i šlaga nadopunjuju ga……

SASTOJCI
Biskvit
• 3 dcl jogurta
• 1 dcl ulja
• 1 dcl šećera
• 3 dcl mekog brašna
• 1 vanilin šećer
• 1 žličica soda bikarbone
• limun korica

Fil
• 2 vrečice pudinga od jagode
• 4 žlice šećera
• 8 dcl mlijeka
• 2 dcl vrhnja za šlag
• 1 kg jagoda



Ukras
• 3-4 dcl vrhnja za šlag
• jagode

PRIRPEMA
Sastojke za biskvit izradite mikserom, usipajte u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite na 160-180 C 20-30 minuta dok biskvit porumeni.

Puding i šećer izmješajte sa malo hladnog mlijeka i ukuhajte u ostatku mlijeka.
Maknite sa vatre, prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi.
Hladan puding izradite mikserom, dodajte čvrsto izrađeno tekuće vrhnje za šlag i zajedno sjedinite.

Jagode izrežite na polovice, poslažite ih po biskvitu.
Preko jagoda stavite fil i na njega čvrsto ulupan šlag.

Ukrasite jagodama.
Ako želite slađe, povećajte količinu šećera.
Veličina tepsije je 38×22

Dobar tek !

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar