četvrtak, 18. kolovoza 2016.
BRZI KOLAČ SA JAGODAMA BEZ JAJA
Biskvit za ovaj kolač je bez jaja, malo je neobičnog okusa, spoj jagoda, pudinga i šlaga nadopunjuju ga……
SASTOJCI
Biskvit
• 3 dcl jogurta
• 1 dcl ulja
• 1 dcl šećera
• 3 dcl mekog brašna
• 1 vanilin šećer
• 1 žličica soda bikarbone
• limun korica
Fil
• 2 vrečice pudinga od jagode
• 4 žlice šećera
• 8 dcl mlijeka
• 2 dcl vrhnja za šlag
• 1 kg jagoda
Ukras
• 3-4 dcl vrhnja za šlag
• jagode
PRIRPEMA
Sastojke za biskvit izradite mikserom, usipajte u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite na 160-180 C 20-30 minuta dok biskvit porumeni.
Puding i šećer izmješajte sa malo hladnog mlijeka i ukuhajte u ostatku mlijeka.
Maknite sa vatre, prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi.
Hladan puding izradite mikserom, dodajte čvrsto izrađeno tekuće vrhnje za šlag i zajedno sjedinite.
Jagode izrežite na polovice, poslažite ih po biskvitu.
Preko jagoda stavite fil i na njega čvrsto ulupan šlag.
Ukrasite jagodama.
Ako želite slađe, povećajte količinu šećera.
Veličina tepsije je 38×22
Dobar tek !
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar