srijeda, 24. kolovoza 2016.
Lisnato tijesto sa sljivama
Sastojci
250 g lisnatog tijesta
800 g sljiva
3 kasike smedjeg secera
kasicica Cimeta mljevenog Podravka
2 kasike kisele pavlake
1 Vanilin šećer Dolcela
1 kasika ruma ili sljivovice
1 kasika meda
Priprema
1.
Napraviti 250 gr lisnatog tijesta ( mozete kupiti i gotovo lisnato) i tanko razvaljati na tri, cetri milimetra debljine.
2.
800 g sljiva oprati i isjeci na cetvrtine, posuti sa dvije tri kasike smedjeg secera i cimetom (po ukusu).
3.
U zdjelici izmutite jedno jaje sa dvije veeelike kasike kisele pavlake, jednom kasikom meda, jednim vanilin secerom i kasikom rakije ili ruma.
4.
U kalup za torte promjera 30 cm sam stavila papir za pecenje i postavila tijesto sa uzdignutim rubom oko 3 cm.
Preko tijesta sam stavila sljive i prelila sa mjesavinom od jajeta i pavlake.
5.
Pecnica je kod mene obicna ukljucila sam na 220 C, ko ima na ventilator neka ukljuci na 200 C.
Peklo se oko 35 min. A vi vrijeme i temperaturu prilagodite vasoj pecnici.
6.
Ispecenu i ohladjenu prespite secerom u prahu.
7.
Prijatno!
izvor:coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar