četvrtak, 18. kolovoza 2016.
OVAJ RECEPT JE RAZLOG ZBOG KOJEG ĆETE KROMPIRUŠU JOŠ VIŠE VOLJETI
Sastojci
600 gr brašna
400 ml vode
2 kašike ulja
1 ½ kg krompira
2 luka
so, biber, ulje
Način pripreme
Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.
Ostavite da odstoji par sati, podijelite na dva dijela i premažite uljem.
Ostavite da odstoji još par sati pa razvucite što tanje moguće.
Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim krompirom.
Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.
Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar