srijeda, 24. kolovoza 2016.

"Esmerallad "salata



Sastojci  40 osoba
400g šampinjona/gljive po želji
1 srednji luk
3 jaja
150g dimljene puretine/šunka
100g ribanog sira
3žlice gustog/grčkog jogurta
2 žlice majoneze
sol,papar
1 krastavac sa korom za dekoraciju


Priprema
1.
 Skuhate jaja u tvrdo ,ogulite ih i nasjeckajte .Nasjeckajte puretinu i naribate na krupnom ribežu sir. Zagrijete ulje/1žličica/ u woku ili tavi pa na njemu prvo prepržite nasjeckani luk a ona dodate gljive /koje ste nasjeckali na kockice/pustite da se gljive preprže na tavi odnosno da iz njih izađe što više vode,posolite ih i poparite .Izvadite gljive i pustite da se ohlade ,pomiješajte ih sa ostalim nasjeckanim namirnicama.

2.

Pomiješate jogurt i majonezu posolite i popaprite ,pomiješajte sa ostalim namirnicama.Krastavac nožićem za krumpir narežete na tanke trake ,u krug ih poredate po salati.


Nema komentara:

Objavi komentar