Sastojci 16 osoba
200g keksa po zelji
80g istopljenog margarina
Za tamnu kremu
100 g tamne cokolade (mlijecna)
300 ml slatkog vrhnja
3 ploce zelatine
Za bijelu kremu
100g bijele cokolade
300ml slatkog vrhnja
3 ploce zelatine
150ml slatkog vrhnja (za obe kreme)
Priprema
1.
Keks samljati i dodati mu margarin,izmiješati i utisnuti u kalup (26). Staviti na hlađenje. Staviti vrhnje da provrije,dodati čokoladu,smanjiti toplinu pa dodati želatinu koja je predhodno omekšala u hladnoj vodi. Promiješati i ostaviti sa strane da se hladi uz povremeno miješanje. Isti postupak i sa bijelom kremom. 150 ml slatkog vrhnja izmiksati i podjeliti pola u svaku kremu i dobro izmješati. Preliti preko keksa i staviti na hlađenje.
Nema komentara:
Objavi komentar