petak, 19. kolovoza 2016.
KREMPITA ZA POLA SATA! U MNOŠTVU DRUGIH NAJBOLJA!
Naravno, recept je od moje mame, i vrlo brzo se pravi. Kaze mi muz: Sto ih onda jedemo jednom godisnje kad se tako brzo prave?
SASTOJCI
kora
7 zumanca
7 kasike secera
7 kasike mleka
7 kasike ulja
7 kasike brasna
na vrh noza praska za pecivo
KREM
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
300 g secera
7 belanca
1-2 kasike secera
UKRAŠAVANJE
200g slaga
350 ml mleka
rendana cokolada
PRIPREMA
1.
Penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22×33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane zuta.
2.
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g secera u neku duboku serpu da provri, pa skuvajte puding. Serpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.
Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kasike secera, i nezno sjedinite zicom da se lepo poveze sa pudingom. Ne mesajte prejako, treba da ostane vazdusasto (ovo je po savetu Snezane BG, mada je po mom receptu da se belanca i puding sjedine mikserom, takodje je odlicno i ja uglavnom tako pravim, videcete na slikama da je vazdusasto i tako, pa vi kako volite i kako vam je lakse..)
3.
Dok je jos vruce razlite krem preko vruce kore i poravnajte spatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premazite umucenim slagom, ili isecite kocke i ukrasite slagom i rendanom cokoladom.
Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre sluzenja.
Posluživanje
Kolac se vrlo brzo pravi, posto se sve radi dok su kora i krem vruci. Evo redosleda kojim ja radim:
-prvo izmerim i pripremim sve sastojke
-ukljucim rernu i dok se zagreva umutim koru i izlijem u pleh
-ukljucim ringlu za puding i dok voda ne provri umutim belanca
-u medjuvremenu stavim koru da se pece, za to vreme skuvam puding
-izvadim koru, sjedinim puding i belanca i odmah izlijem na jos toplu koru
– i to je to, vrlo jednostavno :))
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar