četvrtak, 18. kolovoza 2016.

BIJELA ROLADA S JAGODAMA! NJEŽAN BISKVIT SA DIVNOM LAGANOM KREMICOM I KOMADIĆIMA JAGODA…



Za dane kakvi su sada pretopli, ovo je prava stvar!
SASTOJCI
BISKVIT
8 bjelanjaka
150 g šećera
6 žlica ulja
100 g brašna
1 puna žličica praška za pecivo
3 žlice šećera u prahu za posipanje biskvita



KREMA
200 ml slatkog vrhnja za šlag
130 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu

JOŠ
150 g jagoda
sjeckane pistacije, krokanti ili po želji nešto za ukrašavanje

PRIPREMA
1.
Najprije pripremite kremu: od slatkog vrhnja izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dobro promješajte.
2.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
3.
Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
4.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
5.
Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.
6.
Od ohlađene kreme izdvojite 3 žlice, trebat će vam za mazanje rolade izvana, a preostalom kremom namažite razmotani biskvit pazeći da uski rub ostane bez kreme. Po cijeloj površini rasporedite narezane jagode i savijte roladu. Kolač odložite u hladnjak najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Naposljetku roladu izvana premažite preostalom kremom te je ukrasite sjeckanim pistacijama i jagodama.
Posluživanje
Pravila sam ovako kao sam navela u recept, ali mislim da bi bilo dobro dodati 1 želatinu u kremu jer je dosta rijetka, a sa njom bi ipak bila čvršća.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar