nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Snicle u sosu od bukovace



Sastojci

400 gr sampinjona ili bukovace
6 snicli srednje velicine
200 gr kisele pavlake
20-30 ml belog vina
100 gr kackavalja
1 glavica crnog luka
malo brasna
vegeta
biber
so.



Priprema

1.
Snicle istuci i posuti ih vegetom. Staviti tiganj da se greje i sipati jako malo ulja. Snicle uvaljati u brasno i peci kratko sa obe strane.

2.
Iseci jednu glavicu crnog luka i proprziti na malo ulja, dodati seckane sampinjone ili bukovacu(ja sam u ovom receptu koristila bukovacu, jer je vise volim) i dinstavi, dodati belo vine, zaciniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok vino ne ispari, pa zatim dodati pavlaku.

3.
U vatrostalnu ciniju redjati red mesa, pa red sampinjona, red mesa, na kraju sampinjone i preko njih natrenisati kackavalj.

4.
Staviti u zagrejanu rernu na 180c i peci 15-20 min.



IZVOR:WWW.COOLINARIKA.COM


Nema komentara:

Objavi komentar