ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.
KOKOS-ORAH HURMAŠICE
SASTOJCI
Hurmašice
400 g brašna
200 g maslaca
150 g mljevenih oraha
150 g kokosa
50 g šećera
2 žličice praška za pecivo
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
Agda
1 kg šećera ( -50g za tjesto)
1 l vode
malo limunovog soka.
PRIPREMA
Hurmašice
1. Pomješati brašno, prašak za pecivo, orahe i kokos
2. Umutiti jaja i šećer pa dodati vrhnje
3. Spojiti suhe i mokre sastojke i dodati mekani maslac
4. Rukama umjesti mekano tjesto, ako se ljepi dodati mrvicu brašna
5. Prekriti tjesto folijom i ostaviti na pola sata u hladnjak
6. Pećnicu zagrijati 180°C
7. Oblikovati hurmašice po želji i lagano ih utisnuti na ribež da se dobije “mustra”
8. Složiti ih u čistu (hurmašice su dovoljno masne) tepsiju i posuti s malo brašna
9. Peći oko 25 min. (ovisno od pećnice) dok fino ne porumene
Agda
1. Na laganoj temp. kuhati vodu i šećer oko 15-20 min.
2. Malo ohladiti pa dodati limunov sok
3. Mlake hurmašice preliti mlakom agdom
Posluživanje
Preko noći hurmašice upiju skoro svu agdu, koja nije ni pregusta ni prerijetka a nije ni previše slatka….taman 🙂
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar