petak, 24. studenoga 2017.

Kifla hleb: Uvek se traži parče više!


Sastojci
mlako mleko 500 ml
svež kvasac 50 g
šećer 2 kašike
so 2 kašičice
ulje 150 ml
brašno meko tip 400 1 kg
Za premazivanje:
otopljen puter 25 g
Kako pripremiti



U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, so, šećer, ulje, pa sa mlakim mlekom zamesiti fino i glatko testo uz dodavanje preostalog brašna. Testo ostaviti da nadođe, pa nadošlo testo podeliti na 21 lopticu.
Svaku lopticu razviti elipsasto i uviti u kiflu. Na pek papir u manju tepsiju složiti po 7 kifli.
Kifle ostaviti da nadođu. Nadošle kifle premazati sa hladnom vodom, posuti sa krupnom morskom soli i dodati malo kima po želji.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Gotov i vruć kifla hleb se po želji može premazati otopljenim puterom. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar