nedjelja, 16. listopada 2016.

PRHKE ŠUBARICE

prhke-subarice-be12fcfcb2b6581259bd8f4154b3dac9_view_l

Sastojci
2 jaja
5 kas. secera
80 g. maslaca (omeksalog na sobnu temperaturu)
1/2 l. ili 290 g. brasna
1 prasak za pecivo
fil:
250 g. mljevenih orasa
150 ml. secera
1 vanilija secer
1 dl. mlijeka
120 g. maslaca
glazura i posip okolo:
200 g. cokolade za kuhanje
5 kas. ulja
150 g. mljevenih orasa
Priprema
1.
Jaja i secer pjenasto izmjesati pjenjacom kratko, tek toliko da se poveze, dodati maslac, brasno promjesano s praskom za pecivo.

Sve zamjesiti rukama u mekasno tijesto koje se ne lijepi za ruke.

Valjati odmah, jakooo tanko 3 ml. otprilike.

Tijesto se bas digne kada se ispece.

Velicina casice je 4 cm.

2.
Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva.

Svega 5 minuta.

Kolacici moraju ostati bijeli, i mekanu budu kada i ohlade ali ipak nekako prhkasti i bas ukusni.

Kada okrenete pecene kolacice izgledaju ovako kao na sliki ?

Kolacica ima za 2 velika pleha od rerne.

3.
Staviti mlijeko da provrije usuti obe vrste secera, kada se secer istopi dodati mljevene orase.

Sv
e dobro promjesati, jako brzo ide.



Pustiti da se skroz ohladi.

Zatim dodati hladni predhodno izmiksani maslac.

4.
Cokoladu istopiti na pari s uljem.

Uzeti jedan kolacic i nafilovati ga s jednom ali prepunomm kasikicom fila od orasa.

Zaklopiti drugim kolacicem.

Umociti ga sa strane cokoladom pa u mljevene orase.

Cuvati gotove subarice u frizideru.

Mozete ih odmah jesti odlicni su, ali najbolji jos 1 dan kada prenoce.

5.
Ja sam pravila za Uskrs i danas opet, kod mene ne prezive vise od 2 dana

Uzivajte, dobar tek


izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar