nedjelja, 16. listopada 2016.
PRHKE ŠUBARICE
Sastojci
2 jaja
5 kas. secera
80 g. maslaca (omeksalog na sobnu temperaturu)
1/2 l. ili 290 g. brasna
1 prasak za pecivo
fil:
250 g. mljevenih orasa
150 ml. secera
1 vanilija secer
1 dl. mlijeka
120 g. maslaca
glazura i posip okolo:
200 g. cokolade za kuhanje
5 kas. ulja
150 g. mljevenih orasa
Priprema
1.
Jaja i secer pjenasto izmjesati pjenjacom kratko, tek toliko da se poveze, dodati maslac, brasno promjesano s praskom za pecivo.
Sve zamjesiti rukama u mekasno tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Valjati odmah, jakooo tanko 3 ml. otprilike.
Tijesto se bas digne kada se ispece.
Velicina casice je 4 cm.
2.
Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva.
Svega 5 minuta.
Kolacici moraju ostati bijeli, i mekanu budu kada i ohlade ali ipak nekako prhkasti i bas ukusni.
Kada okrenete pecene kolacice izgledaju ovako kao na sliki ?
Kolacica ima za 2 velika pleha od rerne.
3.
Staviti mlijeko da provrije usuti obe vrste secera, kada se secer istopi dodati mljevene orase.
Sv
e dobro promjesati, jako brzo ide.
Pustiti da se skroz ohladi.
Zatim dodati hladni predhodno izmiksani maslac.
4.
Cokoladu istopiti na pari s uljem.
Uzeti jedan kolacic i nafilovati ga s jednom ali prepunomm kasikicom fila od orasa.
Zaklopiti drugim kolacicem.
Umociti ga sa strane cokoladom pa u mljevene orase.
Cuvati gotove subarice u frizideru.
Mozete ih odmah jesti odlicni su, ali najbolji jos 1 dan kada prenoce.
5.
Ja sam pravila za Uskrs i danas opet, kod mene ne prezive vise od 2 dana
Uzivajte, dobar tek
izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar