petak, 28. listopada 2016.

ČOKOLADNA TORTA BEZ MARGARINA ILI MASLACA – ČOKOLADNA, SOČNA TORTA SA UKUSOM ČOKOLADE



Sastojci:
kore:
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja

fil:
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade
preliv
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka

Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom. Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar