četvrtak, 27. listopada 2016.

NESKVIK KOLAČ….kremasto sočno moćno



Sastojci:
6 jaja
150 g šećera
150 g neskvika
150 g omekšalog maslaca
150 g brašna
1 prašak za pecivo

Fil:
3 kisele pavlake
7 kašika šećera u prahu

Glazura:
4 kašike vode
100 g šećera
100 g čokolade
1 kisela pavlaka sobne temperature

Priprema:
Belanca umutiti sa šećerom. Žumanca umutiti sa neskvikom, zatim dodati maslac i sve zajedno umutiti. Sjediniti brašno sa praškom za pecivo zatim dodati prethodnoj smesi, a onda i umućena belanca i najmanjom brzinom izmiksati. Sipati u podmazan pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 18-20 minuta. Koru izvaditi ih pleha zatim gornji deo okrenete prema dole. Pečenu koru ohladiti zatim preseći uzduž na pola da dobijete dve kore.

Glazura: Vodu i šećer staviti da provri zatim dodati čokoladu, skloniti sa vatre i dodati kiselu pavlaku.
Jednu polovinu premazati filom tako što ste prethodno sjedinili kiselu pavlaku i šećer u prahu. staviti drugu koru i prefilovati glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar