četvrtak, 27. listopada 2016.

DA BI VAM PALAČINCI BILI KAO U RESTORANIMA ISKORISTITE OVA TRI TRIKA



Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo provjerenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj palačinkastoj školi vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki.
Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primijenite ove savjete i odmah se zaputite po omiljeno punjenje. Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u
teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac). Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom.
Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.

Nema komentara:

Objavi komentar