nedjelja, 30. listopada 2016.

PURPJENA



Vrlo jednostavan, lagan i brz za napraviti…i što je najvažnije, sve namirnice su vam već u kući. Ime mu je dao moj tetak, pa sam ga ja tako i nastavila zvati 🙂



SASTOJCI
KORA
220 gr. šećera
1000 ml mlijeka
150 gr. pšeničnog griza

FIL
1000 ml mlijeka
30 kaš šećera
4 pudinga od vanilije
1 margarin

PRIPREMA
KORA
220 gr. šećera (istopiti da dobije karamel boju) i preliti sa 1000 ml vrelog mlijeka. Pustiti da se karamel otopi i kad mlijeko počne da vri dodati 150 gr pšeničnog griza i umiješati dok griz ne bude gotov. Pustiti da se malo ohladi. Kalup ili tepsiju prečnika 32 malo premazati uljem i istresti smjesu i rasporediti je rukama.

FIL
Skuhati puding i ohladiti ga. U ohlađen puding umiksati margarin i fil staviti preko kore.
Kolač premazati sa 2 šlag kreme i posuti mljevenim keksom.

PRIJATNO!

Izvor: https://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar