petak, 28. listopada 2016.
Svjetionik!!! Kolac koji morate probati…oduseviti ce vas sigurno!
Sastojci
Tamna i svijetla smjesa:
250 ml vode
250 g šećera
250 g margarina
400 g mljevenih petit keksa
150 g mljevenih oraha
2 vanilin šećera
2 veća rebra čokolade za kuhanje
Mliječna smjesa:
200 ml vode
150 g šećera
150 g margarina
100 g bijele čokolade
250 g mlijeka u prahu
malo arome vanilije
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Još potrebno:
2 manje oblatne
21 kom Batons keksa ili Rolera
Priprema
Tamna i svijetla smjesa:
1.
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin da se rastopi. Umiješati mljevene kekse, orahe i vanilin šećer te kratko prokuhati.
2.
Smjesu podijeliti u dva dijela. U jedan staviti 3 rebra otopljene čokolade.
Mliječna smjesa:
1.
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin i bijelu čokoladu da se rastope. Umiješati mlijeko u prahu i žustro miješati kako se ne bi napravile grudice. Ako vam se naprave grudice, ne brinite! Samo sve prebacite u uspravni mikser za frape i dobro izmiksajte. Ponovo prebacite u zdjelu, dodajte malo arome vanilije. Kuhati par minuta.
Slaganje:
1.
Na oblatnu staviti tamni dio smjese. Na to staviti drugu oblatnu te premazati svijetli dio smjese.
2.
Utisnuti drškom kuhače 7 utora po dužini u razmacima od jednog centimetra između svakog.
3.
U utore utisnuti Batons kekse ili Rolere do pola. Na Batons kekse staviti mliječnu smjesu. Ostaviti da se stisne.
Napomena: Budući da se stavljaju keksi na vruću smjesu, kod Batons keksa se kremica topi i razdvajaju se polovice. Stoga treba mliječnu smjesu prvo sipati u utore pa onda preko. Pazite kad razmazujete jer ćete odnijeti gornju polovicu Batons keksa. Zato je bolje koristi Rolere koji su iz jednog komada i čvršći.
4.
Preko mliječne smjese preliti glazuru od čokolade.
Ostaviti da se dobro stisne i rezati na kockice tako da krug od Batons keksa ostane na sredini kockice.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar