utorak, 18. listopada 2016.

ŽELJEZNIČARSKI KOLAČ-ROLADA



SASTOJCI
TIJESTO
6 jaja
12 dkg šećera
12 dkg brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
2 žlice kakaa

KREMA
20 dkg margarina
20 dkg šećera u prahu
2 žumanjka
2 žlice ruma
6 dkg čokolade za kuhanje



GLAZURA
3 žlice vode
3 žlice šećera
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg margarina
TIJESTO SA KAKAOM

PRIRPEMA
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunovom koricom i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan staviti 2 žlice kakaa.
3. Tijesta ispeći odvojeno na plitkom velikom limu, na masnom papiru.
4. Pečeno zarolati zajedno s papirom u roladu.

KREMA SA RUMOM
1. Pjenasto izraditi margarin sa šećerom, žumanjcima i rumom.
2. Podjeliti kremu u dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.
kreme

GLAZURA
1. Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruće dodati margarin.

PREMAZIVANJE ROLATA
1. Tamnu koru biskvita premazati svijetlom kremom, na nju položiti svijetli biskvit i njega premazati tamnom kremom pa sve zajedno urolati u veliku roladu.
rolanje
2. Kolač ostaviti u frižideru nekoliko sati da se stisne i tada ga preliti čokoladnom glazurom.
cokoladni-preljev

SAVJETI
1. Bilo bi lakše raditi s margarinom ako ga prije korištenja izvadimo iz frižidera da malo omekani.
2. Biskvit pečete kratko na 200 stupnjeva dok dobije boju.

Izvor: http://receptizakolace7.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar