petak, 14. listopada 2016.

TUFAHIJE



SASTOJCI
13 jabuka
200 gr oraha
200 gr secera

6 komada izmrvljenog coko keksa
2 kesice vanilinog šećera
2 kasike meda
50 gr belog suvog grozdja
mleko
malo cimeta
sok jednog limuna
slag



PRIPREMA
Jabuke izdubiti spravicom za vađenje semena iz paprike, oljustiti ih i staviti u vodu sa šecerom i naceđenim sokom jednog limuna. Bariti ih sedam minuta. Ostaviti da se dobro ohlade

U vrelo mleko dodati suvo grožđe, cimet, med, vanilin šećer, izmrvljen keks i orahe. Gustinu smese regulisati mlevenim keksom ili orasima.

Pripremljenom smesom puniti jabuke.
Ukrasiti šlagom umućenim sa kiselom vodom, daje lepu čvrstinu.

I za kraj, kupinica iz slatkog na šlagu 🙂

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar