petak, 14. listopada 2016.
TORTA KAO RUSKA KAPA I MNOGO BOLJA
Sastojci:
TIJESTO:
6 jaja
6 žlica šečera
8 žlica mekog brašna
3 žlice kakaa
2 žličice prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
prstohvat soli
ZA PRELITI KORE
0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka
KREMA
2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
8dcl mlijeka
15 dkg šečera
15 dkg bijele čokolade
20 dkg maslaca
GLAZURA
100g čokolade
60ml slatkog vrhnja
1 žličica ruma
kokos za ukrasiti stranice
Priprema
Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli. Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane. Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26. Peci na 180 C oko 30 minuta. Ohladi i hladno prereži na pola.
KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.
Glazura
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar