subota, 8. listopada 2016.

SNJEŽNA ŠARLOTA! PUFNASTI PARFE KOLAČ, BEZ PUNO KOMENTARA MOGU SAMO REČI, ODLIČAN…

934049_1672077686379075_4951661359613378163_n

Sastojci
Biskvit:
3 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
prstohvat soli
2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Krema:
7 jaja
5 vrećica želatine
4 žlice brašna
1 litra mlijeka
16 žlica šećera
2 žlice kakaa
1/2 l vrhnja za šlag
2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema
1.
Izmješajte pjenasto žumanjke sa šećerom, soli, vanilijom, te postepeno dodajte brašno.

2.
Dodajte snijeg i lagano izmješajte.

3.
Stavite smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20×30.

4.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.



Krema:
1.
Izmješajte žumanjke sa 4 žlice šećera i 4 žlice brašna.

2.
Želatinu rastopite u 3 dcl mlijeka i ostavite da nabubri.

3.
Ostatak mlijeka dodajte u smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok se ne zgusne cijelo vrijeme mješajući pazeći da vam ne zagori.

4.
Kremu prebacite u drugu posudu da vam se brže ohladi i u mlaku smjesu dodajte želatinu i mješajte dok se ne rastopi.

5.
Istucite bjelanjke u snijeg sa 8 žlica šećera.

6.
Istucite vrhnje za šlag sa 4 žlice šećera.
7.
Snijeg i tučeni šlag dodajte u smjesu sa žumanjcima i želatinom i lagano izmješajte.

8.
Podjelite kremu u dvije posude.

9.
U jedan dio dodajte kakao i lagano izmješajte.

10.
Stavite obje smjesu na 15 min. u frižider.
Kad izvadite iz frižidera svaku smjesu malo samo promješajte da se izjednači.

11.
Stavljajte u tepsiju kombinirajući boje.
Ja sam stavila otprilike u tri sloja, s time da sam na bijeli dio stavljala crni i obrnuto.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar