srijeda, 5. listopada 2016.

PAHULJASTE RAFAELO KOCKE




Sastojci
Za biskvit:
6 bjelanjaka
300 g šećera u prahu
150 g Kokosova brašna Dolcela
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za kremu:
6 žumanjaka
200 g šećera u prahu
250 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela
Za posipavanje:
100 g Kokosova brašna Dolcela

Priprema
1.
Bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer u prahu i dalje tucite do guste pjene. Umiješajte kokosovo brašno i brašno.
2.
Dobivenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan pleh i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160°C 15-20 minuta.
3.
Priprema kreme: žumanjke i šećer u prahu tucite na pari dok se krema ne zgusne. Ohladite i umiješajte u pjenasto izmiješan maslac s vanilin šećerom.
4.
Pečeni biskvit ohladite, premažite kremom i posipajte kokosovim brašnom.
Posluživanje
Kolač narežite na pravilne kocke i poslužite.
Savjet
U kremu možete po želji naribati malo narančine korice.

Nema komentara:

Objavi komentar