subota, 1. listopada 2016.
KOLAČ TORTA SA TRI VRSTE KREME…NE ZNA SE KOJA JE BOLJA
SASTOJCI
250 g keksa (Oreo, Petit Beurre, Digestive, …)
100 g maslaca
200 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
200 g mliječne čokolade
200 g bijele čokolade
1 l vrhnja za šlag
2 učvršćivača za šlag
2 žlice šećera
500 g Mascarpone sira
POSTUPAK
Obruč kalupa za torte (promjer 26 cm) obložiti prijanjajućom folijom.
Kekse izdrobiti u sitnije komadiće.
Maslac rastopiti, njime preliti izdrobljene kekse i dobro izmiješati.
Kekse prebaciti u kalup, ravnomjerno ih rasporediti i utisnuti.
Staviti u hladnjak.
U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti tamnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti mliječnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti bijelu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi
Kada su sve tri rastopljene čokolade potpuno hladne, napraviti šlag od vrhnja za šlag, učvršćivača za šlag i šećera.
U šlag dodati Mascarpone sir i sve izmiješati.
Dobivenu smjesu rasporediti na tri jednaka dijela i dodati u rastopljene i ohlađene čokolade.
Izmiješati kremu s tamnom čokoladom, nanijeti ju na podlogu od keksa i ravnomjerno rasporediti.
Izmiješati kremu s mliječnom čokoladom, nanijeti ju na sloj tamne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
Izmiješati kremu s bijelom čokoladom, nanijeti ju na sloj mliječne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
Staviti u hladnjak preko noći ili najmanje 4 sata.
Skinuti obruč kalupa i ukloniti prijanjajuću foliju.
Ukrasiti po želji i servirati.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar