nedjelja, 16. listopada 2016.

FANTASTIČNA KASANDRA TORTA!



…savršenstvo okusa!
Sastojci
12 bjelanjaka
30 dkg šećera
6 žl. brašna
10 dkg kokosa
5 dkg naribane čokolade
10 dkg mljev.lješnjaka

krema:
12 žutanjaka
25 dkg šećera
4 vrećice pudinga od vanilije
1 l mlijeka
25 dkg maslaca
5 kom nasjeckanih čoko bananica
10 dkg otopljene čokolade
10 dkg grublje mljevenih lješnjaka
0,5 l biljnog vrhnja za šlag



PRIPREMA
1.
-izmiksajte 4 bjelanjka sa 10 dkg šećera u čvrsti snijeg pa lagano dodajte 10 dkg kokosa pomiješanog sa 2 žl.brašna…pecite 17-20min na 180 C (zavisno od pećnice, prosudite sami)
2.
-kao kod prethodne kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte naribanu čokoladu sa 2 žl.brašna…pecite isto
3.
-u ove izmiksane bjelanjke sa šećerom dodajte 10dkg mljevenih lješnjaka sa 2 žl.brašna…pecite kao prve dvije kore
4.
-izmiksajte 12 žumanjaka sa 25 dkg šećera+4 pudinga od vanilije i 2 dcl mlijeka…ostalih 8 dcl mlijeka stavite da zakipi pa u to mlijeko ukuhajte pripremljenu smjesu do željene gustoće…pustite da se ohladi
5.
-u ohlađenu kremu dobro umiksajte pjenasto razrađeni maslac pa kremu podijelite na 3 jednaka dijela
6.
-pripremite 5 nasjeckanih čoko bananica, 10 dkg otopljene čokolade i 10 dkg krublje mljevenih lješnjaka
7.
-u trećini kreme umiješajte bananice
8.
-u drugi dio otopljenu čokoladu…

9.
-i u poslijednji dio lješnjake

10.
-izmiksajte vrhnje u šlag
11.
.pripremite kore za filanje…
12.
-stavite prvu kokos koru na podlogu na kojoj ćete tortu i hladiti…postavite obruč od pleha za torte i počnite filati kremom sa čoko bananicama…
13.
-na kremu premažite trećinu šlaga…
14.
-na šlag stavite drugu, čokoladnu, koru, blago pritisnite pa premažite čokoladnom kremom…
15.
-drugu trećinu šlaga stavite i na čokoladnu kremu…
16.
-u ovoj fazi ja sam u visinu dodala još jedan obruč za torte, radi lakšeg nastavka filanja
-dakle, na šlag ide posljednja, lješnjak, kora, pa blago pritisnite i na tu koru stavite lješnjak kremu, poravnajte…
17.
-završite tortu poslijednjim slojem šlaga i ukrasite po želji (ja sam ju samo posula sitnim čokoladnim strugotinama, nisam ju mazala izvana jer volim kada se vide slojevi)

Posluživanje
…ohladite ju dobro, najbolje preko noći jer vam se u protivnom može dogoditi da vam šlagasti slojevi “bježe”, režite tanke kriške, posužite uz osmijeh i promatrajte reakciju 😉
…dobar vam tek!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar