ponedjeljak, 18. srpnja 2016.
Kasato torta
Sastojci
1,2kg jabuka Meni je ljepše ako su jabuke
kisjelije.
300 gr keksa Petit Beure
100gr suvog grožđa
50gr žele bombona
250 gr margarina Ko više voli može staviti maslac.
2 jaja
2 kesice šlaga
150gr šećera u prahu.
Priprema
1. Jabuke oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Suvo groždje potopiti u toplu vodu da nabubri.
3. Keks izlomiti rukama na sitne komadiće i dodati jabukama.
4. Žele bombone isjeckati i dodati keksu i jabukama.
5. Suvo grožđe izvaditi iz vode i dodati smjesi. Sve zajedno promiješati.
6. Mikserom umutiti margarin i šećer u prahu. Kad se dobro umuti dodati jaja i ponovo
mutiti da se dobije kompaktna i dobro umućena masa. Nakon toga umućeni margarin
dodati jabukama i keksu. Mutiti , prvo spiralnim mutilicama za mikser, a kad masa
postane kompaktnija koristiti uobičajene mutilice. Dobro izmiksajte da bude
kompaktno.
7. Uzmite tacnu , izručite smjesu na nju i oblikujte masu u rolat.
8. Umutite šlag i premažite rolat. Ja uzmem viljušku i prevučem preko šlaga a vi možete
ukrasiti po želji. Ostavite u frižider nekoliko sati. Kolač je lagan i osvježavajući.
Prijatno!
Posluživanje
Kod posluživanja samo treba pažljivo prebaciti izrezano parče na tanjir jer je torta sočna i
mekana.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar