četvrtak, 21. srpnja 2016.
Nesto novo i savrseno…Fine punjene tikvice :)))
Sastojci 4 osobe
5 velikih tikvica
200g dimljene šunke
Preljev:
1 žličica maslaca + 1 žlica
maslinovog ulja
300ml mlijeka /manje više po potrebi
da dobijete kremasti preljev
50g parmezana
1 puna žlica brašna
sol,papar.
Ostalo:
1žlica maslinovog ulja za protvan
2žlice žlice mrvica/manje više po potrebi
1 češanj češnjaka
1žlica nasjeckanog peršina
50g nasjeckane šunke
1žlica ribanog parmezana
sol,papar
150g naribanog sira.
Priprema
1. Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade.Stavite u ključavu
slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz
tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite. Preljev/bešamel: Otopite maslac
dodajte maslinovo ulje i brasno ,mijesajte par minuta da se sve malo preprzi ,podlijte
mlijeko ,dodajte sol,papar/ja koristim bijeli/dparmezan pa promijesajte ,kuhajte sve
dok se ne zgusne i ne postane kremasto .odlozite do koristenja. Ocijedite višak vode iz
sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi
,ocijedite vodu .U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa
peršinom.mrvicama/kolicinu dodajte postepeno da dobijete guscu smjesu/
,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.
Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice/nadjenite svaku tikvicu.. Zamotate svaki komad tikvice u fetu dimljene šunke ,posložite ih u lagano
nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica. Prelijete
sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom
2. Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 -15min.,maknite foliju pa
nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.
3. Servirajte uz salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar