četvrtak, 21. srpnja 2016.
KRŠ I LOM
SASTOJCI
BISKVIT
• 6 bjelanjaka
• 10 dag šećera
• 1 žlica oštrog brašna
• 10 dag kokosa
• 1 p.p
• 1 dcl mlijeko
KREMA
• 6 žumanjaka
• 6 žlica šećera
• 6 žlica gustina
• 0.5 l mlijeka
• 125 gr margarina
• 4 dcl slatko vrhnje
• 10 dag keksa (Petit buere)
• 5,6 čokoladnih bananica
PRIPREMA
Za kremu staviti mlijeko kuhati (odvojiti malo mlijeka za praškaste sastojke). Umutiti žumanjke sa šećerom dok smjesa ne pobijeli. U onaj odvojeni dio mlijeka razmutiti gustin, dodati smjesi od žumanjaka , izmiksati. Staviti u mlijeko koje kuha i miješati dok ne postane gusto (lagano se odvaja od posude). Staviti hladiti.
Za biskvit istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer i još miksati. Dodati brašno, prašak za pecivo i kokos te lagano promiješati. Izliti u kalup u kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje i peći na 180 stupnjeva, 15 – 20 min. Kalup u kojem sam ja radila je bio veličine 25X30 cm. Kad je biskvit pečen (skiniti ga s papira za pečenje) i preliti ga toplim mlijekom.
U ohlađenu kremu umiksati margarin. Umutiti 2 dcl slatkog vrhnja i umiksati u kremu. Dodati mljevene kekse u kremu (malo izmiksati s kremom) i nasjeckane bananice. Promiješati. Namazati kremu na pomalo ohlađeni biskvit, premazati ostatkom tučenog vrhnja(2 dcl) i uživati!
Izvor: https://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar