ponedjeljak, 18. srpnja 2016.

Istinski ljubitelji lešnika, bice oduševljeni ukusom ovih nepečenih, sitnih kolačića!!!



Istinski ljubitelji lešnika, bice oduševljeni ukusom ovih nepečenih, sitnih
kolačića! Tako se lako pripremaju a budu tako lepi i dekorativni…Idealni su za
svečane prilike jer mogu da se pripreme nekoliko dana ranije…. ;))

Sastojci
2 dl vode
200 gr. secera
150 gr. margarina
100 gr. cokolade
150 gr. mlevenih pecenih lesnika
250 gr. mlevenog keksa
mleveni lesnik, nutela.


Priprema
1. Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti
sa sporeta i dodati keks i lesnike. Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati
kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na
kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se
dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci.

Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže,
izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije,
ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.

Posluživanje
Gnezda su lepsa ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuse i stegnu. Zato,
nemojte da vas iznenadi ako vam se ucini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje
smesa se fino stegne. Ja sam ih napravila uvece a tek sutradan punila nutelom. Ovo je
velika mera, od koje mi je ispalo oko 60 vecih lesnik gnezda (velicine kao orah u ljusci).
Mogu da se prave i u posnoj varijanti, ukoliko se upotrebi posna cokolada i za smesu i za
punjenje. Napomena: ukoliko je nutela suvise cvrsta za istiskivanje iz sprica, mozete je
malo ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari, da bi se lakse istiskivala, ali vrlo kratko, da ne bi
bila previse tecna.



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar