četvrtak, 21. srpnja 2016.

JOGURT TORTA!



SASTOJCI
ROLAT
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike ulja
malo pr. za pecivo
TAMNI BISKVIT
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
malo pr. za pecivo
1 – 2 kasike kakaa
JOGURT KREMA
3 jogurta
3 vrecice zelatine
12 kasika secera
500 ml slatkog vrhnja
voce po zelji
2 kasike tekuceg meda
sok jednog limuna

PRIPREMA
Rolat: Izbiti jaja sa secerom, dodati ulje i jos malo miksati. Dodati brasno i pr.za pecivo, lagano izmjesati i ispeci u vecem plehu biskvit. Peceni biskvit, jos vruc, saviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Ohladjen premazati sa pekmezom po zelji.
Tamni biskvit: izbiti jaja sa secerom, dodati brasno, kakao i pr. za pecivo i sve lagano promjesati. Istresti u okrugli kalup za tortu i ispeci.
Jogurt krema: Jogurt, zelatinu, secer, med i limunov sok staviti u jednu manju posudu za kuhanje i na stednjaku malo ugrijati (ne kuhati). ostaviti da se prohladi u frizideru. Vrhnje istuci u slag, dodati prohladjenu jogurt masu i sve zajedno dobro promjesati i na kraju dodati voce po zelji.
Rolat izrezati i njime obloziti okrugli kalup za toru (dno i stranice),istresti jogurt kremu i gore staviti tamni biskvit. Ostaviti da se preko noci dobro ohladi u frizideru.
Tortu istresti na tacnu tako da tamni biskvit bude dole. Prelti sa jednim preljevom za torte da se rolat ne bi osusio.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar