petak, 22. srpnja 2016.

HURMAŠICE! PRELIJEPE HURMAŠICE KOJE SE JEDNOSTAVNO TOPE U USTIMA! Recept



SASTOJCI


  450 g brašna
250 g margarina
100 g šećera
100 g kokosovog brašna
50 g oraha
1 kafena kašika praška za pecivo
2 jaja

ZA ZALJEV:
800 g šećera
par ploški limuna
voda

PRIPREMA
1.
Kašikom dobro umutiti razmekšali margarin.
2.
Dodati šećer i umutiti.
3.
Dodati jaja i sve fino sjediniti.
4.
Dodati kokosovo brašno i prašak za pecivo, te izmiješati.
5.
Postepeno dodajući 450 g brašna, zamijesiti lijepo tijesto.
Mjera je fantastična – brašna vam neće trebati ni gram više, ni gram manje.
6.
Od gotovog tijesta otkidati loptice, pa ih zarolati. Utisnuti orah, pa hurmašicu oblikovati na rende. Hurmašice redati u nenauljen pleh.
7.
Peći na 180 stepeni dok blago ne porumene. To je otprilike 20 minuta.
8.
Kada su hurmašice gotove, spremiti zaljev.
U šerpu sipati 800 g šećera i preliti vodom, tako da voda bude dva prsta iznad šećera.
Agdu kuhati 15-ak minuta. Pred kraj urezati tri, četiri ploškice limuna.
9.
Vrelu agdu preliti preko već prohlađenih hurmašica.
10.
Pričekati par sati da hurmašice upiju zaljev i – uživati!



  http://www.coolinarika.com/


Nema komentara:

Objavi komentar