nedjelja, 17. srpnja 2016.

TORTA KARAMELA



SASTOJCI
Kora
8 jaja
8 kasika secera
2 kasika masla za
3 kasike vrele vode
14 kasika mljevenih oraha
2 kasika kakaoa
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo

Fil
350 gr. secera
400 ml. mleka
200 gr. mljevenih oraha
300 gr. mljeveni biskviti Plazma
250 gr. margarin

Za ukrasuvanje
2 pak. slag pjena
200 ml. mlieko
2 reda cokolada za kuhanje



Za sherbet
2 case ( 200 ml. ) voda
2 case( 200 ml. ) secera

PRIPREMA
Za kore izmutiti jaja sa secerom pa dodati vodu maslo i druge sastojke.Sipati smjesu u pleh sa papirom za pecenje i peci  na 180 stepeni 10-12 min.

Fil
rastopiti secer ,zatim dodati mlijeko i mijesati dok se secer ne istopi.kad se smjesa izjednaci dodati orahe i biskivte i margarin.


Za serbe stavite vodu  i secer na pec da vri 3 – 5 min.

Ispecenu koru secete  na 3 jednaka dijela po duzini poprskajte  sa serbetomi filujte. Tortu premazati slag pjenom i posuti cokoladom za kuhanje.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar