nedjelja, 3. srpnja 2016.
LAGANI DORUČAK A KOJI ĆE VAM DJECA TRAŽITI IZNOVA, IZNOVA, IZNOVA….
Savrsen recept.. ukucani su bili odusevljeni.. samo sledeci put mora dupla mera.
Sastojci
380 g svježeg sira (može i sir s vrhnjem)
170 g oštrog brašna tip 400
2 jaja
ravna žličica praška za pecivo
sol
500-750 ml ulja za prženje
Priprema
1.
Pomiješajte sir, jaja i sol. Dodajte brašno, pospite žličicom praška za pecivo pa žlicom dobro izmješajte sa sirom.
2.
Zagrijte u manjem loncu ulje. Kad se ulje dobro zagrijalo malo smanjite temperaturu. Umočite veliku žlicu u dobro zagrijano ulje pa uzimajte oko pola dobre žlice tijesta. Spustite u vrelo ulje, uštipak će spasti sa žlice na dno pa će isplivati. Stavljajte koliko stane uštipaka u jednom sloju da se mogu okretati tijekom prženja.
3.
Neki uštipci će se sami okrenuti, a ostale vi okrenite vilicom. Neki će se i više puta sami okrenuti. Pržite ih dok se ne napuhnu i dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite u posudu ili na tanjur s upijajućim papirom da se ocijede od viška masnoće.
Posluživanje
Mogu se poslužiti i kao prilog uz neko meso ili saft.
Mama nikada nije vagala sastojke već sve od oka. Imala sam doma kupljenog sira s vrhnjem i odvagala sastojke da zapišem recept. Uglavnom na količinu sira se doda pola količine oštrog brašna i 1-2 jaja, malo praška za pecivo, tijesto mora biti srednje mekano ali ne tekuće.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar