nedjelja, 17. srpnja 2016.

KAPRIC CAKE



SASTOJCI
ZA KORICE
• 10 belanaca
• 2 kesice vanilin secera
• 10 kasika secera
• 2 kasike brasna
• 180 g sitnije mlevenih oraha
• 120 g krupnije rendane cokolade(vase omiljene)

FIL OD MALINA
• 600 g malina(ja sam koristila smrznute)
• 300 g secera(po zelji moze i manje)
• 1 kesica vanilin secera
• 1 dl vode
• 2 kesice pudinga od malina
• 1 kesica zelatine u prahu
• 15 kasika hladne vode

ZA FIL OD VANILE
• 10 zumanaca
• 600 ml mleka
• 150 g secera u prahu
• 2 kesice vanilin burbon secera
• 1 kesica pudinga od burbon vanile
• 2 kasike brasna
• 250 g maslaca



COKOLADNA KORICA
• 200 g vase omiljene cokolade
• 70 g maslaca
• malo ulja

ZA GANACHE
• 250 ml slatke pavlake(ja koristim Meggle)
• 250 g opet vase omiljene cokolade
😀

PRIPREMA
ZA KORICE
Trebate ispeci 2 kore
Umutite 5 belanaca sa 5 kasika secera i vanilin secerom u cvrst sneg.Dodajte orahe,seckanu cokoladu i brasno ,te pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni u plehu velicine 25 x 35.

ZA FIL OD MALINA
Kuvati secer sa vodom kratko,dodati maline.
Zelatin,pudinge izmesati u 15 kasika vode i dodati kada se maline raspadnu.Kuvati kratko dok se fil ne stegne.

ZA FIL OD VANILE
Umutiti jaja sa secerima,dodati malo mleka od onih 600 ml,prasak za puding i brasno,te skuvati u preostalom prokuvalom mleku .
Kada ste skuvali fil,mikserom umesajte ceo maslac i dobro izradite.
.
ZA COKOLADNI PRELIV
otopite cokoladu sa maslacem i uljem na pari,ostavite da se malo prohladi

REDJANJE
KORA – FIL OD MALINA – FIL OD VANILE-COKOLADNI PRELIV-KORA -FIL OD MALINA- FIL OD VANILE-COKOLADNI PRELIV.

ZA GANACHE
prokuvati slatku pavlaku.Skloniti sa vatre te dodati komadice cokolade da se otope u njoj.Dobro prohladiti u frizideru.Pre mazanja na tortu doooobrooo izraditi mikserom.Ukrasite po zelji,prijatno! 🙂

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar