nedjelja, 3. srpnja 2016.

JAGODE I COKOLADA

4

Sastojci
4 jaja
4kasike secera
4kasike brasna
1,5kasika kakaa
2kasike ulja
1 prasak za pecivo
za natopiti koru:
par kasika mljeka
FIL od jagoda:
250gr jagoda
4kasike marmelade jagoda
1 preljev za torte bezbojni
fil od marscapone sira:
5dl vrhnja za slag
500gr marscapone sira
4kasike secera
50gr bijele cokolade
par kapi arome vanilije
1/2kasika zelatine(3 kasike vode)
cokoladni preljev:
150gr vrhnja za slag
150gr cokolade.


Priprema
1.
Pjenasto umutiti jaja sa secerom pa dodati kakao i ulje sve fino mjesati i na kraju dodati brasno i p.z.p.Smjesu izliti u cetvrtastu tepsiju(oblozenu sa papirom za pecenje ako cete vaditi biskvit,a ako ne nauljiti malo tepsiju i posuti brasnom pa staviti smjesu) i peci na 180C oko 15 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.Kad se ispece natopiti biskvit sa mljekom.
2.
Dok se biskvit pece poceti mutiti vrhnje u cvrsti slag pa dodati marscapone sir i secer sve dobro izmutiti pa dodati vanilija aromu i cokoladu narendanu.Posto je fil dosta cvrst ja sam stavila pola velike kasike zelatine sa 3 kasike vode da nabubri 5 mi.i malo rastopila i polako dodavati u fil i sve dobro izmiksati.
3.
Na biskvit rasporedimo jagode narezane na ploske ili kolutove,a marmeladu razmutimo sa 250 ml vode,a u serpicu pomjesamo iz kesice preljev sa 2 kasike secera i polagano dodajemo tekucinu da se ne zgrudva uz stalno mjesanje dok ne provrije.zatim skloniti sa vatre malo ohladiti i preliti preko jagoda.
4.
preko jagoda i preljeva rasporediti marscapone kremu i ostaviti oko pola sata u frizideru da se stegne, a za to vrijeme otopiti cokoladu u vrhnju i ohladiti pa preliti po kremi i ostaviti da se kolac dobro ohladi…


izvor:www coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar