srijeda, 2. studenoga 2016.
MILKA KOCKE S MAKOM! FANTAZIJA OD UKUSA :))
Dođe mi razmažena 🙂 mama sa željama i prohtjevima da ona hoće puno bijele čokolade u pjenastoj kremici (ali da je deblji sloj kreme od biskvita po mogućnosti) itd. I kaj sad? Eto kaj…
SASTOJCI
biskvit s makom (x 2)
3 bjelanca
3 žlice šećera
50 g mljevenog maka
1 krcata žlica oštrog brašna
1 žlica ruma
1 kavena žličica praška za pecivo
BIJELI BISKVIT
3 bjelanca
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna
2 žlice ulja
1 žlica ruma
1 kavena žličica praška za pecivo
KREMA
700 ml mlijeka
200 g bijele Milke
100 g šećera
6 – 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
250 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine
PRIPREMA
Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaati
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar