srijeda, 16. studenoga 2016.

TRADICIONALNA SOČNA PITA OD OBIČNIH SASTOJAKA




Sastojci

TJESTO – 10 jaja – 10 kašika šećera – 10 kašika ulja – 10 kašika brašna – 1 prašak za pecivo
PRELIV – 500 ml vode – 400 g šećera 1 vanilij šećer za dekoraciju / posuti


Priprema
1.
– prokuhati vodu sa šećerom
– sastaviti jaja i šećer
– dobro izmješati “do pjenušanja”
– dodati ulje
– u brašno umiješati prašak za pecivo
– potom dodati u smjesu jaja
– sve dobro izmješati
– tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna
– tjesto izliti u tepsiju srazmjernoj količini tjesta,
koristim dublju tepsiju veličine 32 cm
– peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20-25 min.
– potišpanju izrezati odmah vrelu
– potom je preliti vrelim prelivom
– kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom
– kolač poslužiti kad se dobro ohladi

Nema komentara:

Objavi komentar