utorak, 22. studenoga 2016.
ODLIČAN NAČIN ZA SPREMITI UKUSAN SPECIJALITET OD KROMPIRA
Sastojci
750 g pire krompir (od prethodnog dana)
1 jaje
1 kasika vegeta
5 kasika sitno iseckan persunov list
3 kasike prezle
3 vrsne kasike brasno (ostro)
1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
biber po ukusu
1 glavica crni luk
50 g suseni paradajz
Priprema
1.
Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti.
2.
Iseckati suseni paradajz.
3.
Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede.
4.
Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini.
5.
Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar