petak, 25. studenoga 2016.

VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE SA BANANAMA BEZ PEČENJA ZA SAMO 20 MINUTA



Sastojci podloga 20 dkg mljevenih petit keksa 15 dkg otopljenog maslaca crni nadjev 7,5 dcl mlijeka 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine 7 punih žlica šećera 10 dkg tamne čokolade 1-2žlice kakaa bijeli nadjev 7,5 dcl mlijeka 7 dkg gustine 6 žlica šećera 10 dkg bijele čokolade + 4-5 komada banana +čokoladna glazura Priprema 1. Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju(oko 36×23) 2. Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao. Kuhati dok se ne zgusne te ODMAH vruće istresti na podlogu. 3. Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne ODMAH i njega preliti po bananama. Za glazuru: 10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču.(ili glazuru koju inače radite) #Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan. #Da glazura ne bi pucala,nož mora biti oštar ili kolač ostavite prije rezanja malo vani da glazura popusti (ako frižider jako hladi)..

Nema komentara:

Objavi komentar