ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Brza priprema bez RAZVLAČENJA KORA: Ovo je najukusniji BUREK koji ćete probati!



Ovaj burek se pravi dosta brže i jednostavnije od “klasičnog”, a ukus je zaista fenomenalan.

Sastojci:
500 grama kora za štrudle
650 g mljevenog mesa
crveni luk
pet jaja
400 ml kiselog vrhnja
0,5 l mineralne vode
so i biber po želji


Priprema:
Na ugrijanom ulju prepržite sitno isjeckan luk te mu dodajte so i biber. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio lijepu boju, počnite sa slaganjem bureka, piše “Megagiga“…
Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 C.

Nema komentara:

Objavi komentar