nedjelja, 2. travnja 2017.

POHOVANI ŠAMPINJONI – RUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI I OČARATI OKUSOM!!! MOŽDA ĆE VAM SE OVAKAV NAČIN POHANJA UČINITI NEOBIČNIM, NO SVAKAKO JE RIJEČ O NEČEMU ŠTO MORATE PROBATI! U SLAST!


Sastojci:
400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka

1 žlica limunova soka
200 grama šampinjona (ili nekih drugih gljiva)
ulje za prženje
začini po želji

Priprema:
Pripremite tri posudice. U jednu stavite brašno, u drugu mlijeko i žlicu limunova soka, a u treću krušne mrvice. Krušne mrvice začinite solju, peršinom, paprom, origanom ili nekim drugim začinom koji volite. Mlijeko kojemu ste dodali žlicu limunova soka ostavite da odstoji 5 – 10 minuta – zgrudat će se poput jogurta i bit će sjajna podloga krušnim mrvicama.

Gljive očistite, prerežite na deblje šnite i uvaljajte u brašno. Nakon brašna ih namočite u mlijeko, a potom uvaljajte u krušne mrvice i stavite na vruće ulje ili mast. Gljive je dovoljno tako popržiti tri minute na laganoj vatri sa svake strane. Dobit ćete jako ukusno jelo koje možete poslužiti uz rižu, umak poput tartara ili kao prilog mesu – ovisno o vašem ukusu. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar