ponedjeljak, 3. travnja 2017.

DANAŠNJI RUČAK NA MALO DRUGAČIJI NAČIN ALI MNOGO UKUSAN



Sastojci
za fil :
500gr mesano mleveno meso
2-3 glavice crni luk
3 srednje sargarepe{mrkve}
1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti}
2 cena beli luk
3 kasike pasirani paradajz {sos ili pire}
ulje
vegeta,so,biber
za krompir pire:
5kom vecih krompir
150ml mleko
2 kasike kisele pavlake
puter,so,biber,vegeta
jos treba:
150gr tvrdi sir
4kom tvrdo kuvana jaja
Priprema
1.
U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da se kuva. U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.
2.
Fil od mesa: Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se sve sjedini i sklonimo sa vatre.
3.
Pire : skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera.
4.
Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira nanosimo pire.Ja sam pomocu kasike u pireu napravila mala udubljenja gde se stavljaju polovinke kuvanih jaja.
5.
Pecemo oko 15min na 180c u vec zagrejanoj rerni. U receptu je pisalo da se pita moze jesti i bez pecenja sto je normalno jer je sve prethodno skuvano ali da je dobro da se malo zapece kako sam ja ucinila.
6.
sa strane
7.
Iz tanjura


Nema komentara:

Objavi komentar