subota, 8. travnja 2017.
Čokoladna torta
Sastojci
kora
10 jaja
10 kasike secera
5 punih kasika brasna
2 kasike kakao
1 kesica praska za pecivo
mleko za kvasenje kora
fil
1 margarin
250 g prah secera
3 kasike vrelog mleka
3 zumanca
3 belanca
200 g rastopljene cokolade
ukrasavanje
po zelji slag, cokolada…
.
Priprema
1.
Umutiti sastojke za koru i od te mase ispeci dve kore koje kasnije treba preseci da ispadnu 4 kore.
Pekla sam u kalupu precnika 26 cm iz dva puta i ispale su mi fino visoke kore koje su se lepo isekle koncem (prvi put u zivotu mi je to uspelo, obicno pecem 4 kore posebno).
2.
Margarin umutiti sa prah secerom, dodati zumanca i preko njih sipati 3 kasike vrelog mleka i rastopljenu cokoladu. Sve to izmiksirati pa sjediniti sa 3 belanca umucena posebno bez secera.
Sve lepo sjediniti pa filovati svaku koru.
Kore kvasiti vrucim mlekom.
Ukrasiti cokoladnim slagom.
Posluživanje
Torta je veoma socna i slatka, smanjite secer ukoliko vam se cini da je tako.
Izvor:http://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar