petak, 7. travnja 2017.
NUTELLA CHEESECAKE I TO ZA 10 MIN BEZ PEČENJA
Bez pečenja, za sve ljubitelje nutelle 🙂
SASTOJCI
podloga
250 g Digestive keksa
75 g omekšalog maslaca
krema
400 g Nutelle sobne temperature
100 g nasjeckanih pečenih lješnjaka
500 g svježeg krem sira s 70% m.m. (abc, philadelphia)
60 g šećera u prahu
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
PRIPREMA
Ako nemate nasjeckanih lješnjaka prepecite na neprijanjajućoj tavi cijele lješnjake. Stavite ih odmah u staru kuhinjsku krpu, skupite krajeve te valjajte kako bi se kožica ogulila. Zatim prepolovite lješnjake na dasci te ih nasjeckajte širokim oštrim nožem.
U multipraktik stavite prelomljene kekse, maslac i žlicu nutelle (iz stakleneke od 400 g).
Kada se masa usitni dodajte i 25 g (3 velike žlice) nasjeckanih lješnjaka te dalje miksajte dok se masa ne ujednači.
Stavite u kalup promjera 23 cm papir za pečenje kako bi kasnije lakše izvadili tortu na tanjur za serviranje. Zatvorite obruč. Uspite mrvice i poravnajte podlogu žlicom. Stavite na 30 min u hladnjak ili 15 minuta u zamrzivač.
Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte nutellu pa miksanjem ujednačite kremu. Izvadite podlogu iz zamrzivača, lagano stavite kremu, poravnajte i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka. Stavite u frižider na 4 sata, još bolje preko noći kako bi se krema stisnula.
POSLUZIVANJE
Recept je od Nigella Lawson, a video od Douga Armstronga s koracima pripreme pogledajte ovdje. On je koristio čini mi se 400 g krem sira.
Ja sam u kremu stavila 250 g mascarponea, 200 g abs sira i 50 g šećera u prahu. Nismo mogli čekati da se torta stisne pa smo ju načeli nakon 3 sata.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar